Medlemssida

Medlemssida

Här har vi inloggning för våra medlemmar så småningom.


Hyr in oss

I Vällingby Folkdansgille gillar vi att dela med oss av det som vi är bra på. Vi finns till hands om du behöver en dansuppvisning, en lekledning till en julgransplundring, hyra folkdräkt, en dräktvisning eller en prova på-kurs i slöjd.


Dansuppvisning

Vi klär oss gärna i folkdräkter och kommer ut och gör en dansuppvisning för företag och organisationer. Allt från 30 minuter ner till någon dans eller två.


Danskurs & prova på-tillfälle

Vi håller danskurser med jämna mellanrum för den som vill lära sig gammeldanser och folkdanser. Dessutom har vi möjlighet att komma ut till företag och organisationer och inspirera till dans, antingen över flera tillfällen eller en enstaka prova på-aktivitet.


Lekledning

Traditionella lekar och sångdanser som passar till fester som midsommar och Tjugondedag Knut leder vi gärna med både spelmän och dansare.


Hyr folkdräkt

Vi har ett fint dräktförråd med dräkter som vi dels hyr ut till medlemmar som ännu inte har egna dräkter, men också till andra intresserade som vill bära en folkdräkt till något speciellt tillfälle. Vi har dräkter från hela Sverige för kvinnor, män och ungdomar. Det är en högtidlig känsla att bära något så dyrbart och med så djupa rötter i svensk folklivshistoria.


Dräktvisning

Våra svenska folkdräkter ligger oss varmt om hjärtat och vi har stor kunskap och erfarenhet på det området. Vi kommer gärna ut och visar och berättar mer om vår dräktskatt och folklivstraditioner för grupper i olika sammanhang.


Slöjdkurs

Dra ihop vännerna och våga prova någon traditionell slöjdteknik och spännande naturmaterial tillsammans med oss. Vi har inspirationen och kunskapen.

Kontakt

  • Dansuppvisning
  • Danskurs
  • Lekledning
  • Hyra folkdräkt
  • Dräktvisning
  • Slöjdkurs


info@vallingbyfolkdansgille.se