"Vargarna"

Gruppen Vargarna

Gruppen firade 30-årsjubileum 2016 och har deltagare som har någon form av utvecklingsstörning. Dans, musik och rörelse är ett glädjepiller för de flesta människor och att dessutom klara av allt tillsammans med andra gör gott för självförtroendet.


Dansträningar

På onsdagkvällar under terminerna danstränar gruppen Vargarna i Vällingby centrum.


Övar upp förmågor

I dansen får medlemmarna uppleva gemenskapen och glädjen i att tillsammans klara av traditionella folkdanser, ibland i Vargarnas egna versioner som anpassats till deltagarnas förmågor.


Att känna musiken i kroppen och komma ut som dans är något speciellt. Med en blanding av uppställningsdanser och pardanser tränas koordination, uppfattningsförmåga och samspel. Och självförtroendet får sig en skjuts när träningen ger resultat och glädjen av att klara av det tillsammans med danskompisarna infinner sig.


Musikanter

Våra musikanter kallar sig för "Vargtassarna" och finns med på varje träning. Dansare och spelmän inspirerar varandra, så har det varit i alla tider. Och tänk vad en liten extra drill på fiolen kan sprida sig till leenden på läppar och glädjepirr i magen.


Uppvisningar

Gruppen dansar flera uppvisningar varje år. Bland annat på Folkdanringens dag i Stockholm, vid nationaldagsfirande och på andra ställen där man vill uppleva Vargarnas engagemang, danskunskaper och vackra folkdräkter.

 

Resor och utbyten

Att få resa och träffa andra dansare och gruppen är alltid spännande, roligt och inspirerande. Därför har Vargarna i alla år åkt till dansfestivaler, spelmansstämmor och hälsat på andra grupper runt om i Norden.


Och det är flera grupper ute i Sverige som också kommer till Stockholm och gästar oss i Vargarna.

Aktuellt

Träningskvällar

Våra ordinarie träningskvällar är på

onsdagar kl 18.30-20.30.


Vi tränar i Medborgarhuset Trappan i Vällingby Centrum.


Kontakt

Ta kontakt med Birgitta i vår sektion för "Vi kan", hon berättar mer om våra aktiviteter.


Birgitta Wallner 070-322 50 73, birgitta.wallner@folkdansringen.se